Services

  • Strategy
  • Concept
  • Content production

The Full Story for Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. En zet zich al – geloof het of niet – meer dan 200 jaar in voor een veilig, bereikbaar en leefbaar Nederland. Toch is het Nederlandse publiek niet op de hoogte van de diversiteit én impact van dit werk. Daarom werd in 2019 een nieuwe redactieformule in het leven geroepen: de Corporate Newsroom.

Inzicht

Uit reputatieonderzoek van Rijkswaterstaat blijkt dat het grote publiek zich nauwelijks bewust is van het belang én de diversiteit aan werkzaamheden waar Rijkswaterstaat bij betrokken is. De beruchte wegwerkzaamheden zijn het meest bekend. Een gemiste kans: want met meer dan 10.000 werknemers en grote projecten door het hele land, zijn er meer dan genoeg andere verhalen om te vertellen. En met díe verhalen het beeld over Rijkswaterstaat te draaien.

Strategie

Met videoformats als kern van de contentstrategie vergroot de Newsroom op allerlei manieren de zichtbaarheid van Rijkswaterstaat. Door proactief in te spelen op actualiteiten en
trends claimt Rijkswaterstaat zijn maatschappelijke relevantie. Bijvoorbeeld met succesvolle formats zoals de YouTubeseries #HOEDAN?! , waarbij Rijkswaterstaat reporter Bart het werk van zijn collega’s onderzoekt én meemaakt. Of Wilde Wegen waar natuurvlogger Tim Visser de bijzondere flora en fauna verkent op plekken waar de rest van Nederland niet kan komen. Maar ook een datavisualisatie over zwerfafval in de visserij en unieke Instacomics zijn typische producties van het Newsroom-team.

Scroll to skip video
video preview
2:24
img
img
img