Werk

Een campagne voor Baker Tilly met een glansrol voor storytelling

Baker Tilly markt- en arbeidsmarktcampagne

Dit is het moment. Het moment voor ondernemers om nieuwe stappen te zetten met hun bedrijf. Het moment voor young professionals en starters om bij een banenswitch voor zichzelf te kiezen. En het moment voor Baker Tilly om deze twee groepen te ondersteunen. Voor het accountancy- en advieskantoor ontwikkelden we het overkoepelende concept ‘Dit is het moment’, dat we inzetten voor zowel de merk- als de arbeidsmarktcampagne.

De ondernemer is actief in een rationele, data gedreven markt. Maar de beslissingen die een ondernemer maakt over zijn bedrijf, zijn vaak van emotionele aard. Denk aan het kiezen van een nieuwe opvolger, het integreren van duurzaamheid of het bepalen van een nieuwe richting. Juist op deze momenten spelen we in. Door middel van storytelling in drie radiospots raken we de emotionele snaar. En dat in een tijdspanne van 20 seconden. Zo tonen we niet alleen dat Baker Tilly er in die momenten voor de ondernemer is, maar ook dat het echt begrijpt waar ondernemers mee worstelen. En juist dat onderscheidt Baker Tilly van hun concurrenten.

Ook in de arbeidsmarktcampagne geven we de ruimte voor het persoonlijke verhaal. Baker Tilly ziet dat de nieuwe generatie professionals een andere waarde geeft aan werken. Is de hustle culture dood? Nee, die heeft gewoon een andere vorm gekregen. Eentje waarbij werknemers zelf hun planning beheren. Daarom gaven we in een social campagne een serie video’s vorm met medewerkers van Baker Tilly, voor potentiële medewerkers. De focus gaat uit naar de ervaringen, waarbij duidelijk wordt dat Baker Tilly zowel aandacht schenkt aan het werk- als privéleven van een werknemer. De beeldstijl is in lijn met de corporate campagne: herkenbaar en authentiek.