Nieuws

Heb je een minuutje?

NRO Kennisrotonde video's

Binnen 60 seconden antwoord op wetenschappelijke onderwijsvragen. Met de Kennisrotonde maken we het mogelijk. Én aantrekkelijk. Onlangs ontwikkelden we 6 gloednieuwe video’s over én voor het onderwijs, waarin we wetenschappelijke vragen toegankelijk en vermakelijk beantwoorden voor professionals in het vak. Zo helpen we het Nederlandse onderwijs vooruit.  

De Kennisrotonde is een dienst van Het nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO). Een uniek loket waar vragen over jeugd en onderwijs worden beantwoord vanuit onderzoek. Iedereen kan vragen stellen binnen de Kennisrotonde. Denk bijvoorbeeld aan medewerkers in het basisonderwijs, voortgezet (speciaal) onderwijs, de volwasseneneducatie of medewerkers in het jeugddomein. Met behulp van wetenschappelijke inzichten helpen zij deze professionals bij het maken van de juiste keuzes in de praktijk.  

In iedere video beantwoordt een presentator de gestelde vraag met behulp van vlotte animaties. Het resultaat? Behapbare kennis in een professioneel jasje. En dat binnen een minuut. Bewonder de video’s hieronder.

Scroll to skip video
NRO Kennisrotonde Schooltijden
NRO Kennisrotonde
Leiden andere schooltijden tot betere cijfers?
00:00:59