Nieuws

Het begon allemaal met een nieuw logo

Key visual - Ik ben een Zandbeker

Na bijna drie decennia vonden we het tijd om uit te stralen hoe trots we erop zijn dat Zandbeek een familiebedrijf is. En dat betekende een nieuw logo. We kozen voor een eigentijdse interpretatie van het oerlogo: een familiewapen. Maar dat is lang niet het enige dat we de afgelopen maanden in ons schild voerden…

Animatie logo Zandbeek

Het is misschien moeilijk voor te stellen, maar voor een bureau is bijna niks moeilijker dan het positioneren en rebranden van je eigen merk. Als je niet uitkijkt, bemoeit Jan en alleman zich ermee. En vliegen de goedbedoelde adviezen en ontwerpen je om de oren. Bovendien, zelfs als je eindelijk weet wat en hoe je het wil: klanten gaan altijd voor. Een legitieme reden om de deadline keer op keer te verschuiven. Met als gevolg dat zo’n project onbedoeld uitgroeit tot de allergrootste, meest frustrerende en geldverslindende exercitie ooit.

Je kunt je voorstellen dat we dat scenario voor wilden zijn. Dus gingen we gewoon te werk zoals we dat voor een klant zouden doen: we verzamelden een kleine club toegewijde toppers van binnen én buiten onze eigen organisatie. Ieder met zijn eigen specialisme en rol. In brainstorms bedachten we samen richtingen, in sprints werkten we ze uit. Met om te beginnen een nieuwe huisstijl, inclusief een nieuw logo.

Tekst loopt verder onder het beeld

Jasper van Zandbeek, Fleur van Zandbeek, Violette van Zandbeek

Jasper, Fleur en Violette van Zandbeek. Foto: Tycho Merijn Roest.

Maar voor een nieuwe positionering is natuurlijk meer nodig: een goed verhaal. In ons geval is dat het volledige verhaal geworden: The Full Story©. Wij vinden, vertellen én verspreiden de verhalen die een merk zo onmiskenbaar een merk maken. En we zien het als onze missie ervoor te zorgen dat onze verhalen niet hetzelfde lot wacht als de overgrote meerderheid van alle commerciële content: onzichtbaarheid.

Wij pleiten om die reden voor een full funnel aanpak van branding, communicatie en marketing. Van positionering tot contentproductie- en distributie, en met een glansrol voor authentieke verhalen. Verhalen die het verdienen om gehoord te worden. Verhalen die inspireren en informeren. En die resoneren bij het juiste publiek. Online en offline. Bouwen wij binnenkort samen aan het volgende hoofdstuk van jouw merk of organisatie?