Nieuws

Historische rebranding voor founding client Vebego

Vebego rebranding mockup

In 2021 startten we aan de grootste merkoperatie uit de geschiedenis van Vebego, het (inter)nationale familiebedrijf met bijna 40.000 werknemers in dienst. We ontwikkelden een volledig vernieuwde merkidentiteit en -architectuur, met één logo dat binnen drie jaar door alle Vebego-bedrijven gebruikt wordt. De nieuwe stijl en merkarchitectuur zijn onderdeel van Vebego’s ambitie om gezamenlijk herkend te worden als één merk door klanten en medewerkers, en zo meer maatschappelijke impact te realiseren. Onder de noemer ‘One Vebego’ transformeert het bedrijf van 130+ naar 11 bedrijven en 1 merk: een single brand strategy.

Vebego rebranding logo

De keuze om één merk te hanteren is een logisch gevolg van Vebego’s strategische ambitie. Het logo en de vernieuwde huisstijl stralen toegankelijkheid en menselijkheid uit, wat naadloos aansluit bij het Vebego van vandaag. In 2024 bestaat de organisatie uit 11 grote bedrijven met 1 merknaam in België, Duitsland, Zwitserland en Nederland, die met tienduizenden medewerkers toonaangevend zijn in schoonmaak, zorg, facilitair management en groenvoorziening.

“We zijn erg trots op de nieuwe identiteit en stijl van Vebego. Die is eenvoudig, toegankelijk, menselijk en warm”, vertelt Ton Goedmakers, CEO Vebego. “Daarnaast versterkt de stap om naar 1 overkoepelend merk te gaan onze strategische keuze om te groeien en nog meer impact te maken. Het helpt ons bij het realiseren van een krachtige positionering richting de maatschappij, de arbeidsmarkt en opdrachtgevers.”

Onze samenwerking met Vebego dateert al vanaf 1995: het familiebedrijf is de founding client van ons bureau. Een langdurige, duurzame relatie die al twee generaties wordt voortgezet. En daar zijn we best een beetje trots op.