Werk

Wordt de volgende crisis een IT-crisis?

Header contentcampagne YaWorks

Wat als de stekker uit de cloud gaat? Deze vraag staat centraal in de contentcampagne die we voor IT-bedrijf YaWorks ontwikkelden. In een spannende audiothriller met de onvolprezen Greg Shapiro als ‘The Donald’, een visieverhaal en een expertinterview gaan we op zoek naar antwoorden. De campagne is vanaf nu zichtbaar (én hoorbaar) via NRC.nl en op YaWorks.nl.

YaWorks is een specialist op het gebied van de digitale infrastructuur. Zo vernieuwen ze onder meer legacy-systemen. De impact van zulke verouderde systemen is gigantisch. Denk aan universiteiten of ziekenhuizen die nog met Windows ’95 werken en zo eenvoudig gehackt worden. Vanwege onze afhankelijkheid van de cloud vormen zulke legacies een groot risico voor de maatschappelijke veiligheid. Maar hoe overtuigen we IT-beslissers van het gevaar van oude digitale infrastructuren?

In een bloedstollend audioverhaal nemen we je mee naar een dystopische wereld waar Donald Trump na zijn herverkiezing de stekker uit de cloud trekt. Ineens kunnen we nergens meer betalen, vallen verkeerssystemen weg en breekt de paniek uit. Deze chaos kan maar op één manier voorkomen worden. Met know-how om digitale infrastructuren te ontwerpen, bouwen en innoveren. De core business van YaWorks. En in samenwerking met NRC XTR creëerden we een contentdossier. Alles om het belang van de juiste digitale infrastructuur te benadrukken.